Kroz cijeli život Nick Vujičić se suočio sa nepremostivim preprekama, ali je našao način da se uzdigne iznad njih i dosegne svoj puni potencijal.

Evo nekih Nickovih odgovora na često postavljana pitanja:

P. Da li ste se kao dijete osjećali “drugačijima” od ostale djece?

O. Da, naravno da sam se osjećao drugačijim. Međutim, imao sam par prijatelja koji su uvijek bili uz mene. Moji roditelji su me često podsjećali da sam Božje stvorenje, čudesno i divno stvoren. (Psalam 139)

P. Dok ste rasli kao tinejdžer, vrijeme kada je većina briga povezana sa ‘izgledom’ i slično, jeste li bili spriječeni što se tiče pouzdanja u odnosu s djevojkama?

O. U srednjoj školi, bio sam malo zavidam dečkima koji su se zabavljali sa lijepim djevojkama. Počeo sam se brinuti da li ću ikada imati neku vezu i hoću li se ikada oženiti. S vremenom sam prevladao taj strah. Kada sam ušao u dvadesete, bio sam prilično pun pouzdanja…možda i previše. LOL!

P. Jeste li ikada željeli imati noge i ruke ili je to nešto što vam nikada nije palo na pamet?

O. Želio sam, i molio, i nadao se mnoge godine da imam noge i ruke. Međutim sada živim sa drugim stavom. Baš poput svakog drugog i ja sam u stanju živjeti dan po dan. Božjom milošću, ta mudrost, po kojoj sad živim me osposobljava da vidim dobre stvari koje su proizašle iz patnje i teških okolnosti.

Nadamo se da ste inspirisani, baš poput nas. Radujemo se da ćemo vam uskoro ponovno pisati, a nadamo se i sresti na jednom od događaja u oktobru.

Lijep pozdrav!